
Amint elérkezik a tavasz szele, mindenki beach body-ra vágyik, legalábbis fejben biztosan. Elképzelik, ahogy nehéz súlyokat emelgetnek, folyamatosan, hónapokon keresztül edzenek, mindent megtesznek azért, hogy lefogyjanak. Ám kevesen gondolnak bele abba, hogy az álom alak eléréséhez nem csupán a sportra, hanem az egészségesebb életmódra is okvetlenül szükségünk van. Éppen ezért arra gondoltunk, mutatunk nektek 2 édes és két sós egészséges reggeli alternatívát, melyek garantáltan segíteni fognak a gyorsabb anyagcserében, a fogyás elindításában és abban, hogy napközben igazán jól érezd magad a bőrödben!
Felturbózott zabkása, az örök klasszikus
Az egészséges reggelik között örök klasszikusnak számít a gyorsan elkészíthető zabkása, ami minden évszakhoz tud igazodni. Ősszel és télen imádjuk az almás-fahéjas, vagy a csokis-narancsos verziót, nyáron pedig jöhetnek a piros-és szezonális gyümik! Főzheted vízzel, tejjel, akár mandulaitallal is, manapság már szinte mindenhol kapható. Na de miért is jó nekünk a zabkása? Egy tápláló banánnal, illetve egy, a napi C-vitamin-szükségletünket fedező kivivel, egészséges magvakkal szuper szénhidrát és zsírforrásnak számítanak, illetve azt se feledjük, ha méginkább ízesíteni szeretnénk, a természetes növényi vajak, például a mogyoró- vagy mandulavaj is szuper választás lehet. Eheted melegen, hidegen, kicsit fagyosan, mindenhogy fantasztikus!
A francia konyha díjnyertes reggelije, a french toast
A french toast egy eredetileg francia, édes bundáskenyérnek számító reggeli, manapság nagyon elterjedt hazánkban is. Az eredeti változat elég sok cukrot tartalmaz, de ha nem szeretnétek túlédesíteni a dolgokat, természetesen a cukornak is vannak már manapság alternatív helyettesítői, mint például a stevia vagy az eritrit. Mégis hogyan készíthetjük el ezt a finomságot? Hogyan lehet egy bundáskenyér édes? Keverjük össze a tejet és a tojást, majd tegyük bele a fahéjat és az aromacseppeket. Áztassuk be a toast kenyereket az édes pácba, figyeljük, hogy a kenyerek ne málljanak teljesen szét, majd süssük ki őket egy serpenyőben. Tálaláskor jöhetnek a friss gyümölcsök, egy kis juharszirup, fantáziánk határtalan!
A fehérjében gazdag extra tojásomlett
Tudván tudjuk, a tojás az egyik legalapvetőbb fehérjeforrásunk, persze csak a húsok után. Ha már nagyon unod a rántottát, vagy a tükörtojást, készíts magadnak, akár a párodnak tojástekercset, mintha csak egy tortilla lenne, s tömd meg jó sok zöldséggel, különböző sonkafélékkel, akár sajttal. A legelső lépés, hogy az olaj felhevítése után a felvert, megfűszerezett tojásokat beleöntöd, majd amikor már látod, hogy félig megsült, középre helyezed a sonkát, a zöldségeket, illetve reszelj rá egy jó adag sajtot is! Végy egy konyhai lapátot, tekerd fel a tojást, s máris fogyaszthatod. Üde paradicsommal és pirítóssal mennyei!
Legyünk zöldben gazdagok, íme az avokádós pirítós
Az avokádó Közép-Amerikában honos örökzöld fa, melynek termése tele van fontos tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, A, B, C, D, E és K-vitaminban is bővelkedik, s emellett még remek antioxidáns is. Nos, miután megtanultad, miért egyél jót, lássunk is neki az avokádókrémnek. Nincs más dolgod, mint összetörni az avokádót, hozzáadni 1-2 gerezd fokhagymát, s már jöhetnek is a fűszerek: só, bors, koriander, bazsalikom, oregánó, s egy kis citromlé. Természetesen mindenki magának ízesítse, higgyétek el, isteni finom, különösen, ha pirítósra kened, s egy tükörtojást sütsz a tetejére.
Jó étvágyat mindenkinek és csodás hétvégét!
A képek csak illusztrációk.