Top 5 túl hasznos tanács, hogy véghezvidd a kitűzött célod - Király Fitness

Király Fitness

Hamarosan itt a nyár, ami azt jelenti, mindenki IS szeretne egy kicsit jobban kinézni. A csajok formásabb popóra, kockásabb hasra, csinosabb tónusokra, míg a pasik hatalmas bicepszekre és 100 kg-os súlyzózásokra vágynak. Biztosan te is folyton megfogadod, hogy na igen, most végre elkezdem az edzőtermi edzéseket, ám ha túlzásokba esünk, könnyen feladhatjuk. Éppen ezért fogunk most neked 5 olyan tanácsot adni, melyekkel tuti, hogy te is csak motiváltabb leszel hétről hétre, és még élvezni is fogod, amit csinálsz.

  1. Csak elérhető, reális célokat tűzz ki magadnak!

Első körben fogalmazódjon meg benned, mi a pontos célod. Formásodnál? Fogyni szeretnél? Esetleg csak a mozgás kedvéért vágnál bele a konditermi edzésekbe? Mindig legyen egy fő célod, amit 90%, hogy el is tudsz érni. Nem kell megígérned magadnak, hogy igen, én minden másnap 2 órát edzek a teremben. Sőt az sem segít, ha sanyargatod magad amiatt, mert nagyok az elvárásaid, és nem tudod őket teljesíteni. Éppen ellenkezőleg. A rendszeres edzésedet szeresd, ne utáld. Ehhez mérten készítsd el terveidet, s garantáltan alig várod majd, hogy mozoghass, például már az is jó, ha lift helyett lépcsőn mész le a 4. emeletről.

  1. Ne legyen bűntudatod 1-1 kihagyott edzés miatt

Ha már elkezdtél edzeni, de valami miatt nem tudtál vagy nem volt kedved leugrani a terembe, ne ostorozd magad. Hékás, emberek vagyunk, nem robotok. Megettél egy darabka csokit? Ugyan már, mint említettem, szeretnünk kell saját céljainkhoz vezető utunkat, nem pedig utálnunk, hisz az élet nem az ellenségünk. A hangsúly a mértékletességen alapszik, nem a szélsőségeken. Tudd, hogy nem bántod önmagad azzal, ha néha-néha becsúszik 1-1 lazább nap, mert ez így van jól.

  1. Jutalmazd meg önmagad

Minden egyes edzés, elért cél után igenis jár a jutalom! Legyen ez egy hatalmas pihenés, egy szabadnap, egy mozi, egy kis szauna, egy új ruha, egy jégkrém, mindegy, a lényeg, hogy büszke vagy magadra és megérdemled az ajándékot! Érdemes már a célod kitűzésekor megtervezned, mi lesz a következő meglepid, hiszen ettől mindig motiváltabb leszel.

  1. Mindig jól jön egy társ

Ha van edzőtársad, az rengeteget segít, ugyanis jelentősen növeli a mozgással töltött idődet. Ez lehet azért is, mert úgy vagyunk beprogramozva, hogy érdekeljen minket, mit mondanak mások, vagy azért, mert nem akarjuk cserben hagyni a másikat. Vedd rá a barátaidat, hogy menjenek veled, vagy ismerkedj az edzőteremben és sokkal eredményesebb leszel minden szempontból. Emberi kapcsolatok, mozgással töltött percek, csak szuper választás lehet.

  1. Legyenek trükkjeid

Van, aki este a másnapi ruháját készíti elő, te pedig az edzős táskádat fogod. Ha összekapcsolod a fitnesst valami klassz programmal, vagy éppen a kedvenc edzős ruháid felvételével, tuti, hogy te is jobban fogod érezni magad a bőrödben, s már alig várod, hogy mehess a terembe!

 

Nem megy egyedül az edzés? Mi bármikor rendelkezésedre állunk, segítünk, ahol tudunk! Személyi edzők, egy fantasztikus táplálkozási tanácsadó – aki mellesleg minden héten szerdán 15 és 19 óra között várja a változtatni akaró céltudatos emberkéket -, megannyi kondizó, akik mind-mind csak arra várnak, hogy segítő kezet nyúthassanak neked a Nagyvárad téri Király Fitnessben.

Várunk téged is sok-sok szeretettel!

Hozzászólás