Súlyzós edzés nőknek, avagy minden, amit tudni szeretnél nőként önmagadról - Király Fitness

Király Fitness

Mi nők olykor valamiért úgy érezzük, kevesebb figyelmet kapunk erőnlét terén, mint a férfiak. Holott ugyanolyan fontos mindkét nem izomzata, persze tudván tudjuk, hogy a pasik azért nehezebb súlyokat emelgetnek, többet bírnak el. A legtöbb nő átlagosan napi 8 órát dolgozik, majd jöhet az esetleges gyermeknevelés, a mosás, a főzés, és a takarítás. Emellett persze nehezebb időt szakítani az edzésre, de ha TE érzel magadban erőt, és mindenképpen formálnál izmaidon, testalkatodon, akkor kedves hölgyem ez a cikk NEKED lett írva!

Érdemes-e a nőknek súlyzós edzést végezniük? Hát persze!

Az erősítő edzések mindenki számára fontosak kortól és nemtől függetlenül. Van egy olyan gondolat: ha erős vagy, könnyebb az élet. Miért is? Nem kell segítséget kérned a szomszéd fiútól, hogy vigye fel a bevásárló kosarad, persze más a helyzet, ha egy egész szekrényről van szó. Egy szó, mint száz, ugyanolyan fontos a női erőnlét is, mint a férfi.

Kevesebb az esély a sérülésekre

Az erősítő edzések nemcsak az izmokat, de a csontokat is erősítik, sőt az inakat és a szalagokat is. Oly sok kutatás bebizonyította már, hogy a rendszeres súlyzós edzés lassítja például a csontritkulást. Mindenképpen hasznos mind lelki, mind testi egészségügyi szempontból. Mennyire jól fogod érezni magad, ha idős korodra nem kell megkérned a gyermekedet, hogy vásároljon be helyetted, hanem el tudsz menni te is a boltba, ugye? Sajnos az öregedést megállítani nem lehet, de minél magasabb szintről kezdesz leépülni, annál több esélyed van hosszú és mozgékony életet élni.

Többet ehetsz kedvenc ételeidből

Az izmok növekedéséhez bizony sokkal több ételt kell fogyasztanunk, mint amennyire az átlag élethez szükségünk van. Ahhoz, hogy épüljön az izom, sok-sok fehérjére van szüksége a szervezetnek. Emellett pedig kevesen tudják, de maga az izom alaphelyzetben is képes kalóriát égetni. Ami annyit jelent, többet ehetsz, mégsem fog meglátszódni rajtad!

Nem lesznek ízületi fájdalmaid

Az erősebb izomzat teljesen leveszi a terhelést az ízületekről és a gerincről, ezáltal segít a helyes testtartás elérésében. Ami mihez vezet? Na mihez? Kevesebb derékfájáshoz. Ugye, milyen jól hangzik?

Ha fontos neked a külső, ezzel tudsz formálni tested idomain

Tudjuk, hogy mindenki kedvence a feszes női test. Ehhez fog segítséget nyújtani neked a súlyzós edzés. Simán képes leszel nőként egy körte alakból is homokórát varázsolni. Ha éppen túl erős a felsőtested, koncentrálhatsz inkább az alsó végtagokra edzés közben, tökéletes egyensúlyba tudod hozni. Természetesen ez igaz fordítva is.

Hosszabb egészség, hosszabb élet

A súlyzós edzés bizonyítottan segít  a betegségek megelőzésében és az egészségmegőrzésben. Segít az izmok merevedésének csökkentésében, és sokkal energikusabbá válsz. Természetesen el fogsz fáradni egy egyórás súlyzós edzés végére, de ez az úgynevezett kellemes fáradtság. Eltelik egy kis idő, s a szervezeted akarva akaratlanul kívánni fogja a testedzést.

Ha TE is nőként olvasod ezt a cikket, bátran buzdítalak, ne félj az edzőtermektől! A Király Fitness szuper hangulatot áraszt, nagyon családias a fogadtatás mindenki számára! Ha pedig nem mersz egyedül belevágni egy jó kis edzéstervbe, hívj minket bátran, MINDIG állunk rendelkezésedre, csupán egyetlen dolgod van, látogass el hozzánk, s mindent megértesz.

A te egészséged a mi hivatásunk!

Cím: 1089, Batsányi utca 2.

A képek csak illusztrációk.

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.