Őszi méregtelenítés gyógynövényekkel - Király Fitness

Király Fitness

Nyáron bár többet mozgunk általánosságban, mégis belekerül a napi étrendbe a 2 gombóc fagyi, a fröccsterasz adta alkoholos esték, a haverokkal való bulizás végi mekizés és még sorolhatnánk. Amint beköszönt az ősz, éppen ezért érdemes egy szuper méregtelenítő kúrát elvégeznünk, mely segítségével sokkal jobb lesz az emésztésünk, s ha fogyni szeretnénk, akkor is jó ötlet, salaktalanítsunk együtt!

Őszi nagytakarítás gyógyteákkal

Ha alternatív gyógymódokat keresünk hasonló problémákra, érdemes a teák felé elmozdulnunk. Szuper salaktalanító például a csalántea, mely erős méregtelenítő és vértisztító hatással rendelkezik, valamint felgyorsítja az anyagcseréből származó mérgek távozását a szervezetből. Ha felfáztunk, enyhülést nyújthat, hiszen vizeletfokozó hatása is jól ismert. Emellett fertőtlenítő és baktériumölő is egyben, egyszerűen csodaszer! Ezen kívül a kevesen tudják, de használható még lázcsillapításra valamint vérszegénység esetén is.

Probiotikumok előnyben

A probiotikumokat nem csak akkor érdemes használni, amikor éppen egy antibiotikum kúrán vagyunk túl, hiszen alapvetően általánosságban ezzel tudjuk helyrebillenteni bélflóránk összetételét. Nem hangsúlyozhatjuk eléggé a vastagbélben megbúvó élősködők kiűzésének fontosságát: a paraziták ugyanis elszívják a tápanyagokat, valamint anyagcseréjük során toxinokat termelnek, ezáltal gyengítik az immunrendszert, védtelenebbé tesznek a betegségekkel szemben. Az őszi méregtelenítés tehát akkor lehet sikeres, ha elvégzése során a férgektől, kukacoktól és petéiktől is megszabadulunk.

Tudtad, hogy egy gyümölcskúra is méregtelenít?

Természetesen csak ésszel, 1-2 nap erejéig, hiszen nem akarunk éhen halni, csupán egy igazi gyümölcskúrát tartani, mely segít a szervezetünknek helyrebillenni a régi kerékvágásba. Ilyen nagyszerű a természet, oly sok gyógyírt kapunk, mint például: alma: számos panasz kezelésére alkalmas kezdve a hasmenéstől és székrekedéstől a magas vérnyomásig. Csökkenti a koleszterinszintet, helyreállítja a bélflórát. Áfonya: hozzájárul a szervezet lúgosításához, gazdag antioxidánsokban, különösen magas a tannin és az C-vitamin-tartalma. Az őszi méregtelenítés során jó szolgálatot tesznek béltisztító rostjai, valamint zsírégető tulajdonsága: az áfonya segítségével a hasi zsír ellen is felvehetjük a harcot. Szilva: talán a legismertebb béltisztító gyümölcs, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza a székrekedés megszüntetésére. Kimagasló hatékonysággal távolítja el a letapadt salakanyagokat és mérgeket a vastagbélből, ahol ennek köszönhetően sokkal jobban hasznosulnak a tápanyagok.

Méregtelenítsünk szaunával és mozgással is

A mozgás segíti a zsír lebontását, a méreganyagok ürülését, hosszú távon csökkenti a szívérrendszeri betegségek és bizonyos fajta rákos megbetegedések kockázatát, javítja a koleszterinszintet, fékezi az öregedést, sőt, az értelmi képességeket is fokozza. Nem beszélve a szaunáról, mely segítségével minden méreganyag távozik a szervezetünkből, főként, ha gyakrabban végezzük.

Legalább egy három hétig tartsunk heti több napos edzést, több szaunázást, mégpedig a saját ritmusunk szerint. A méregtelenítés szempontjából fontos, hogy olyan gyakorlatokat végezzünk, melyek emelik a pulzusszámot. Futás, úszás, kerékpározás és nyújtó gyakorlatok révén érhetjük el a tisztulást. Ne erőltessük túl magunkat, de figyeljünk arra, hogy a kitartást is fokozzuk.

 

Mi, a Király Fitness terem dolgozói is úgy véljük, nagyon fontos szerepe van a méregtelenítésnek, hiszen hiába szedünk például különböző étrendkiegészítőket, ha a szervezetünkben lévő salakanyagok miatt nem tud felszívódni. Ügyeljünk együtt testi és lelki egészségünkre!

A képek csak illusztrációk.

 

Hozzászólás