Milyen vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségünk, ha rendszeresen edzünk? - Király Fitness

Király Fitness

Ha rendszeresen sportolunk, szervezetünknek szüksége van olyan anyagokra, melyekből energiát nyerhetünk és építkezhetünk: szénhidrátokra, zsírokra, fehérjékre, vitaminokra és ásványi anyagokra. Ma erről fogunk egy kicsit beszélgetni, elsőként lássuk csak, milyen vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek számunka ahhoz, hogy megfelelő formában és egészségesen tudjunk teljesíteni az edzőteremben, nem is beszélve egészségünk megőrzéséről.

Azok a vitamin és ásványi anyagok, melyek nélkülözhetetlenek nap, mint nap ahhoz, hogy jól legyél, hogy a teremben a legjobb formádat hozd, a következők: C-vitamin, B-vitaminok, E-vitamin, magnézium, kálcium, és cink. Ezek nélkül hozzá se fogj, hiszen az szuper dolog, ha egészségesen étkezünk, ám ha hagy némi kívánni valót maga után étrendünk, érdemes kiegészítőket beiktatnunk.

A kemény edzések hatására megemelkedik testünkben a szabadgyök-koncentráció, ami károsítja, oxidálja a sejteket. A C-vitamin az első számú fegyver a szabadgyökök semlegesítésére, a méregtelenítésre és a szervezet regenerálódási képességének támogatására.

Míg a B1-vitamin a szénhidrát-anyagcsere, az izmok és az idegrendszer működéséhez szükséges, a B2-vitamin a vas hasznosításában segít nekünk.

Az E-vitamin az egyik leghatékonyabb antioxidáns: jelentős mértékben semlegesíti az intenzív sportoláskor keletkező, káros szabadgyököket és lassítja az öregedés folyamatát. Egy antioxidáns vitaminról van szó, amely elengedhetetlen az egészséges bőr, a látás és az immunrendszer fenntartásához, de csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát is.

A magnézium legfontosabb szerepe a csontok, fogak és az ízületek egészségének megőrzésében van, végezetül pedig a cink segít az anyagcsere-folyamatokban, az enzimek és a hormonok megfelelő működésében, az immunrendszer erősítésében és az izomzat fejlődésében. Elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez, csökkenti a szívroham kockázatát, normalizálja a keringést is.

 

Miután kellően kiokosodtatok, nem is lesz más dolgotok, mint rendelni webshopunk oldaláról a vitaminok és ásványi anyagok kategóriában, amit csak szeretnétek, elindultunk, tartsatok velünk! ✌😎

Link: https://www.kiralyfitness.hu/webshop

A képek csak illusztrációk.

 

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.