Miért foglalkozunk azzal, ki néz minket az edzőteremben? - Király Fitness

Király Fitness

Sokunknak szinte edzőtermi fóbiája van, ha arra gondolunk, úristen, menni kell edzeni, de mivan, ha mindenki engem fog nézni?! Azt látják, hogy mennyire kezdő vagyok és nem értek semmihez. Megnyugtatlak, senkit sem érdekel, sőt egy konditeremben általában az emberek saját magukra és a fejlődésükre koncentrálnak. Csupán saját fejünkben léteznek falak és gátak, melyek visszahúznak minket. Mutatunk néhány szuper ötletet, hogyan vagytok képesek legyőzni félelmeiteket, mert igenis TE sem vagy kevesebb kezdőként, hiszen a legnagyobb testépítők is így kezdték egyszer.

  1. Informálódj, mielőtt ellátogatnál a terembe

Ha úgy érzed, félelmeid vannak a konditermekkel kapcsolatban, a legelső dolgod az, hogy kinézel egy szuper helyet, s informálódsz róla az interneten. Hogy néz ki, mennyibe kerül, milyen szolgáltatásaik és gépeik vannak, mi az elrendezés, s így máris egyel kevesebb félelemmel indulsz neki. Ha odaértél és mégis van olyan súlyzó, gép, akármi, amit nem találsz meg, nem, mégegyszer hangsúlyozom NEM szégyen megkérdezni! Jó tipp, mondd el a recepciósnak, neked kicsit idegen a környék, hidd el, segíteni fog!

  1. Ha nagyon parázol egyedül, látogass el egy csoportos órára

Ha informálódás után is úgy érzed, nem fog menni, látogass el egy csoportos órára, hiszen itt sokan vagytok, vezetett edzés folyik, mely során irányítanak téged is. Figyeld meg, mennyivel több önbizalmad lesz attól, hogy lesz, aki fogja a kezed a legelső pillanatokban. Társaiddal együtt fedezhetitek fel az edzőterem különböző részeit, lehetőségeit, akár barátokat is szerezhetsz, arról pedig nem is beszélek, hogy príma formába hozhatod magad – hozzáteszem, nálunk is megteheted ezt keddenként este 19 órától Zita király Zumba óráján –.

  1. Hallgass zenét edzés közben, segít ellazulni

Sokan mondják, hogy a zene annyi mindenben segít túlélni, most sincs ez másként! Ahogy beérkeztél, becsekkoltál, s átöltöztél, zene be, világ ki, s már ne is figyelj kifelé, csak befelé, merthogy az a legfontosabb. Persze ne hagyd figyelmen kívül, ha valaki hozzád szól, abszolút nem erről van szó, csupán próbáld meg ellazítani magad. Ehhez hozzátartozik az edzések előtti bemelegítés is, miután kicsit beindítottad tested különböző izmait, fuss egyet a futópadon, hidd el, zenével a füledben egy totál más világba csöppensz, s már nem is zavar semmi, elfelejtesz mindent.

  1. Minden egyes nap emeld a tétet

A konditermi edzés a fejlődésről szól. Ez azt jelenti, elkerülhetetlen saját érdekedben, hogy edzéstervedhez kapcsolódóan kipróbálj újdonságokat. Semmi baj, ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, vagy hogy mégis hogyan működik 1-1 gép. Amennyiben félénk vagy és nem mersz rákérdezni edzőtársaid körében, menj a recepcióra, ott mindig mindenhol kedvesen és mosolygósan segítenek neked. Még jobb, ha már rögtön a bejövetelednél felteszed a kérdést, így túl vagy rajta, s nem kell izgulnod.

  1. Addig, amíg nem megy egyedül, szerezz magadnak egy király személyi edzőt

Ha úgy érzed, semmiképp nem megy egyedül még néhány hétig/hónapig az edzés, mindenképpen azt  tanácsolom, szerezz magadnak egy szuper személyi edzőt már a legelső alkalomra. Ő lesz az, aki kimozdít a komfortzónádból, megmutat neked mindent, s általa megszokod a sportolást, a gépek próbálgatását, megtanít mindenre, ami azt fogja eredményezni, hogy pár hét/hónap múlva már ez lesz a fejedben:  hoppá, egyedül is megy.

Szépen lassan haladj előre, egyáltalán nem kell sietned. Szeretettel várunk mi is téged a hét minden napján Király Fitness edzőtermünkben, ne habozz, itt vagyunk, nem kell félned, mindenben IS segítünk, ráadásul ha rákattintasz erre a linkre, még azt is megnézheted, nálunk milyen szuper személyi edzők vannak!

 

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.