Ízületvédelmi kisokos - Király Fitness

Király Fitness

Az ízületi problémák sokszor hamarabb megtalálják az embert, mint ahogy azt korábban elképzelte. Az se tesz jót ugyanis, ha rendszeresen túlterheljük az ízületeinket, például őrült módon elkezdünk edzeni, ugyanakkor az sem túl egészséges, ha csak időszakosan terheljük, és persze az sem a legjobb, ha teljesen elhanyagoljuk őket. De akkor hogyan csináljuk jól? Tanácsok, tippek csak nektek!

Ne csak egyféle edzésmódot űzz!

Annyira evidens, hiszen már az iskolai tornaórákon megtanultuk, mégis sokszor elfelejtjük, vagy nem szánunk elég időt az ízületeink védelmére. Először is MOZOGJ, méghozzá úgy, hogy minden izomcsoportot mozgass meg rendszeresen. Ha váltogatod az edzéstípusokat, akkor ezt nem is olyan nehéz kivitelezni. Egy kis kardio, egy kis erősítés, egy kis tánc, pilates, jóga – amihez aznap épp kedved van. Minél többféle mozgást végzel, annál jobb!

Helyes bemelegítés, extrafontos nyújtás!

Mindig MELEGÍTS BE előtte, bármit is csinálsz és NYÚJTS a végén. Ha ezeket kihagyod, biztos lehetsz benne, hogy a tested egy idő után jelezni fog és a végén kénytelen leszel egy időre lemondani a sportról. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk. A bemelegítés lehet karkörzés, egy kis gimnasztika, futás, bármi, ami legalább 10 perc alatt jól átmozgat, így biztosan nem fognak sérülni az ízületeid. A nyújtás szintén létfontosságú, hiszen legkisebb esetben durva izomláz, rosszabb esetben folyamatosan ízületi fájdalmak fognak gyötörni egy idő után, tegyünk ellene! A jóga testhelyzetei szuper alternatívák egy sima szőnyegen.

Természetes megoldások

A könnyebb felszívódás érdekében érdemes olyan folyékony állagú étrend-kiegészítőt választani, amely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Ha kollagént tartalmazó ízületvédő készítményt keresel, érdemes megnézned, hogy milyen típusú kollagén van benne, ugyanis a II-es típusú kollagén az, amelyik kifejezetten az ízületi problémák kezelésében hatásos. A legfontosabb hatóanyagok ebben az esetben a kollagén, a glükozamin és a kondroitin. Mind közül talán a kollagént mondhatjuk a legismertebbnek, melynek nagyon fontos szerepe van, ugyanis amíg az ízületek akadálytalan mozgását segíti, addig a glükozamin és a kondroitin az ízületek párnázottságáról és olajozottságáról gondoskodik. Érdemes kipróbálnunk.

Ugyan vasárnap van, mi MA is nyitva vagyunk! Szuper eszközökkel, megannyi profi edzővel várunk téged is a Király Fitness teremben! Sem eső, sem hó, sem pedig a 40 fok nem állíthat meg minket!

A képek csak illusztrációk.

 

 

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.