Hogyan lehet egészségesen hízni? - Király Fitness

Király Fitness

Az esetek többségében mindenki IS fogyni szeretne, ám azért vannak olyan esetek is, amikor valaki nagyon vékony alkat, s bármit eszik, nem hízik. Hogyan tudunk ezen segíteni? Mik azok a praktikák, tervek, melyekkel sikerülhet egy egészséges testet kialakítanunk? Hasznos tanácsok csak nektek.

Tisztázzunk valamit, először is érdemes megvizsgálnunk, mi is pontosan a soványság, mikor normális és mikor kóros. A legelső lépés a testtömeg-index kiszámolása. Ez egy olyan érték, amely megmutatja, hogy egy adott személy testsúlya mennyire mozog a normál értékek között. A sovány index hivatalosan: 18,5 vagy annál alacsonyabb BMI érték.  Ezt úgy számítjuk ki, hogy testtömegünket (kg) elosztjuk a méterben mért testmagasságunk négyzetével.

Egy 75 kg súlyú és 1,80 méter magasságú férfi esetében tehát: 75 / (1,80 * 1,80) = 23,15.

 

Na de hogyan is tudunk hízni egészséges módon?

Ha a BMI kiszámításásval 18,5 alatti értéket kap, mindenképpen forduljon orvosához. Néha egy betegség állhat a háttérben. Ellenben ha minden rendben van, elkezdhetünk arra fókuszálni, miként tudunk testsúlyt szedni magunkra a normális keretek között.

  1. Növeld a kalóriabeviteled egészséges ételekkel!

Egy dolgot azonnal felejtsen el: Gyorsan elfutni a következő gyorsétterembe és mindent megenni, ami az étlapon található. Ez nem ilyen egyszerű. Ha folyamatosan hasonló ételeket eszel, nemhogy nem leszel egészségesebb, de még jó sok zsírt is szedsz magadra. Naponta többször kevesebbet! Számítsd ki a kalóriaigényedet, ebben az esetben a célod a napi kalóriabevitel hosszutávú növelése lesz. Fontos, hogy lassan emelj és hagyj a szervezetednek elég időt, hogy átálljon. Kezdd kicsiben, napi 100-200 kalóriával egyél többet. Nem mondom, hogy minden egyes icipici kalóriát írj fel, de legalább az első pár hétben érdemes követni, utána már kisujjból kirázod.

  1. Tervezd meg az evésedet!

Jóleső érzés, ha előre összeállítod a listádat, persze ez változhat, hiszen emberek vagyunk, megkívánunk dolgokat. Legalább egy alapot készíts el, amit nagyjából tudsz követni, ne össze-vissza főzz és egyél, ezáltal a szervezeted meg fog szokni egy rendszert, ami alapján működni tud.

  1. Tedd esztétikussá ételeid!

Még jobban fogod kívánni az ételeket, ha szebbé varázsolod őket. Fűszerezd meg kedved szerint, tégy a tetejére kis díszeket, amik persze ehetőek, s máris jobban fogod kívánni az ételt! Emellett az is nagyon fontos, hogy nem kell lemondanod feltétlenül a csokiról! Vannak már szuper alternatívák arra, hogy édességet vigyünk be tömény cukor nélkül. Nálunk is vásárolhatsz például király protein szeleteket, melyek nemcsak energiát adnak neked, de kielégtik a csoki iránti vágyadat is.

  1. Súlyok nélkül nehéz!

Már a kalóriamennyiség növelése is sokat számít, ám ha valóban formás és izmos szeretnél lenni, nem pedig a pici poci a cél, akkor jól jöhet némi súlyzós edzés heti pár alkalommal. Ehhez persze jóval több kalóriát kell bevinned, de ebben tudunk neked segíteni bármikor, Király Fitness termünkben ugyanis szuper edzők állnak rendelkezésedre!

Csodás hétvégét kívánunk mindenkinek, s NE feldjétek, várunk mindenkit a LegKirályabb Fitness teremben!

A képek csak illusztrációk.

 

 

Comments

  • reply

    A BMI sok esetben már nem reprezentativ mert csomó más aspektust is vizsgálni kell, érdemes utána nézni4

    február 12, 2023

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.