Gyors és hatékony izomépítés - Király Fitness

Király Fitness

Hallottunk már sok tévhitet ezzel a témával kapcsolatban. Tömegnövelőszerek a végtelenségig, ilyen-olyan egyéb segítő anyagok, melyek nem biztos, hogy hosszú távon nyerők lesznek, ha izmos szeretnél lenni, és ami még fontosabb, az is maradni. Ugyanis az, hogy a szervezetünk hogyan reagál az edzésre, nagyban függ az edzésmunkánktól, a táplálkozásunktól, az adottságainktól, a bevitt kalória mennyiségétől, illetve lelki állapotunktól is. Tehát nem olyan egyszerű, de mutatjuk az utat.

Mitől nőnek valójában az izmaid?

Az izmok akkor nőnek, ha nagyobb stresszt kapnak, mint amihez korábban alkalmazkodtak. Fontos tény, hogy az edzésed gyakorlatai alatt apró szakadások keletkeznek az izomrostokban a súlyok emelésével, az edzés végeztével pedig a szervezet javítja vagy helyettesíti a sérült izomrostokat egy sejtfolyamaton keresztül. Ez a folyamat garantálja mind a növekedésed, mind pedig a gyógyulásod. Ezt kellene tehát fenntartanod.

Helyes étrend vagy edzés ezerrel?

A természetes izomépítés feltétele a helyes étrend, azaz a megfelelő fehérje és szénhidrát bevitel.

Miért pont a fehérje? Az emberi testben a fehérjék a sejtek elsődleges szerkezeti összetevői és még számos feladatot látnak el. Az étrendben elfogyasztott fehérje elsődleges funkciója a sejtek felépítése és javítása, beleértve a pillanatnyi fáradtságig tartó edzés során megsérült izomsejteket is.

A legjobb  fehérjeforrások  a húsok, halak, tejtermékek, tojás és akár a  fehérje turmixok is, persze nem a főétkezések helyett.

Miért pont a szénhidrátok? A fehérje mellett a szénhidrátok a szervezet üzemanyagforrásaként működnek. Az energia megszerzésének elsődleges összetevői, megelőzik az izomgyengeséget és a lebomlást, a komplex szénhidrátoknak mindenkinél a táplálkozás alapjainak kell lennie.

Szedjük össze, mik azok, amik nélkül nem egy!

Személyre szabott étrend

Az izomtömeg növelés megfelelő kalória és tápanyagbevitel nélkül lehetetlen. A súlytartáshoz szükséges energiamennyiségen felül napi 3-500 kalóriával érdemes a napi étkezések energiatartalmát megemelni. Ha megvan a megfelelő kalória és tápanyag szükséglet, oszd el közel egyenletesen napi 4-5 étkezésre, reggeli, ebéd, vacsora és köztes étkezésekre.

Rendszeres edzés

A gyors izomépítés feltétele a rendszeres edzésmunka. Adottságaidnak megfelelően összpontosíts az izomépítő gyakorlatokra az intenzív kardio edzések helyett. Azokat elég heti 1-2 alkalomra korlátoznod.

Megfelelő pihenés

Amikor alszol, az izmaid regenerálódnak és a stimulációnak megfelelően alkamazkodnak, így akár fejlődnek is. Ebben az időszakban választódnak ki az izomnövelő hormonok is, mint a növekedési hormon. Az ajánlott alvási mennyiség 7-9 óra naponta. Érdemes az alvási szokásokat is megreformálnod.

Ha nem megy, mi a hét bármely napján rendelkezésre állunk a Király Fitness teremben, ahol mindig családias a hangulat, szakembereink pedig elindítanak téged a helyes úton, bárhol jársz is.

A képek csak illusztrációk.

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.