Edzés alatt nyaralás, vagy nyaralás alatt edzés? - Király Fitness

Király Fitness

Akár sportoló vagy, akár most kezdted el komolyabban az edzésed, mindenképpen fontos kérdés lehet a nyár közepén, amikor épp nyaralás előtt állsz, hogy szervezetünknek szüksége van-e pihenésre olykor-olykor, hiszen alapvetően az egész évet átmozogjuk, vagy muszáj még egy szigeten is keményen edzenünk?  Íme néhány szuper tipp és gondolat arról, hogyan tudjátok lelkiismeretfurdalás nélkül igazán élvezni a vakációt.

A mai, rohanó világban sokszor nemcsak testben, de lélekben is igencsak képesek vagyunk elfáradni a zajos hétköznapok során, ilyenkor jólesik egy hét pihi. Lelkiismeretfurdalásunknak kell lennie, ha pár napig nem nyúlunk a megszokott súlyokhoz? Dehogy! Mutatunk néhány szuper tippet arra az esetre, hogy garantáltan tudd élvezni a vakációt anélkül, hogy negatív érzések keringenének benned a napi rutinod megszakítása végett.

A tengerparton futás buli

Ha éppen egy csodálatos szigeten sütteted a pocidat, még a futás is buli! Reggelente érdemes felkelés után végigcaplatni a parton, no persze kocogva, hidd el, lenyűgöző látványt nyújt majd neked az, amit látsz, észre sem fogod venni, hogy elfáradsz. Érdemes ilyenkor folyadékot is magaddal vinned, mondjuk egy liter vizet. Ha nem is futás közben, hanem utána, de biztosan szuperhidratáltan kezdheted a napodat, így mondhatjuk, a sport nem fog elmaradni, arról nem is beszélve, hogy a nyaralás egyenlő a kirándulással is, ami azt jelenti, a lépésszámlálód kiakad.

  1. Ússz jó sokat a tengerben

Kössük össze a kellemeset a hasznossal, mégpedig azzal, hogy ússz sokat a tengerben, ha már vakáción vagy! Ki nem hagyhatod, már csak a látvány és az érzet kedvéért sem. Gondolj bele, amikor dolgozol, 8 vagy több órát ülsz egy széken, és csupán egy órát edzel. De a nyaraláson megteheted, hogy ennél jóval többet mozogj, akkor is, ha nem mész el kifejezetten futni vagy edzeni.

  1. A kevesebb néha több

Ha úgy döntesz, nyaralni mész, érdemes mindig megkóstolni a helyi jellegzetes ételeket, ám a 40 fokban nem kell feltétlenül 7-ből 7 napig fagyit, süteményeket és csak és kizárólag tésztákat enned. Egyél gyümölcsöket. Mangót, szőlőt, ribizlit, amit csak tudsz, ez azért mégiscsak egészségesebb, igaz? Ha már előre tudod, hogy reggelire és vacsorára jól belaksz a csapattal, érdemes napközben töbször kevesebbet enned. Nem azt mondom, hogy hagyd ki a főétkezést délben, de ne terheld túl a gyomrodat napi 3-szor rengeteg kajával. Egyél napközben gyümölcsöt, esetleg műzliszeletet, joghurtot, ezáltal nem terhelődik annyira a gyomor.

  1. Ha alkoholt akarsz inni, az is megoldható!

Persze, a nyaraláson az italozás is gyakoribb, mint a mindennapokban, de ha nem cukros koktélokat, hanem sportfröccsöt választasz száraz borból, akkor nem lesz probléma. S hozzáteszem, nem attól fogsz 5 kg-ot hízni, hogy pár nap erejéig egy kicsit elengeded magad. Igen, az alkohol is belefér bizonyos mennyiségig. Nem kell semmiből kimaradnod csak azért, mert te alapvetően sportolsz a mindennapjaid során.

Engedd el, érezd jól magad, s ne feszülj rá arra, mi lesz veled a nyaralás alatt. Csupán a mértékeket kell betartanod, no meg persze rengeteg vizet innod, s minden rendben lesz.

A képek csak illusztrációk.

 

 

 

 

Hozzászólás