Andi Balázs 2 arannyal tért haza idei testépítő versenyéről, elmesélte élményeit - Király Fitness

Király Fitness

A 2022-es év INBA Hungarian Grand Prix bajnoka lett Men’s Phisique Masters 35+, illetve a Men’s Phisique short kategóriában kedves kollégánk, Andi Balázs, aki  keményen készült a versenyre. Sejtette, hogy dobogós lesz, oly sok versenyzőt utasított maga mögé. Mindig ő főzi meg magának a napi ételeket, egyik kedves barátjával, Kántor Gergővel készült fel a megmérettetésre, de itt még korán sincs vége, hamarosan következik a harmadik verseny.

„Nagyon sok követőm lett mind a táplálkozás, mind a sport terén.”

Mi volt a motivációd arra, hogy részt vegyél a 2022-es év INBA Hungarian Grand versenyen?

Életem második versenyén vettem részt idén júniusban. Tavaly, 2021-ben egy ezüst helyezést vihettem haza, idén nemcsak megduplázódott az érem, de sikerült arany minősítéseket bezsebelni. Szeretek dolgozni önmagamon, ráadásul Kántor Gergő, kedves edző társam segített felkészülni, nagyon sokat köszönhetek neki. Ugyanazokkal a súlyokkal és étrenddel dolgozunk, ő az, aki mindig motivál engem.

Mennyire volt nehéz a felkészülés?  Hogyan készültél?

Számomra a sport a mindennapok része, persze kőkemény munka, ami a versenyek mögött áll, hónapok. Amikor elkezdődik a felkészülési időszak, van egy komplett edzéstervem egy teljes étrenddel. Gergő rengeteget segített nekem az étkezésekben, ma már mindent én főzök magamnak. Úgy vélem, most jó formámban vagyok, talán a legjobb korszak ez most nekem. Nagyon fontosnak tartom a tervezést, még azt is előre átgondolom, mikor van időm mosni, mosogatni, később pedig főzni és edzeni.

Mire számítottál?

„Büszke vagyok, hogy a minden évben bajnok holland srácot, aki mindig szuper formában van, magam mögött tudtam hagyni.”

Konkrét cél nem volt. Én mindig stresszelek a versenyek előtt. Úgy mentünk oda az edzőmmel, hogy még a regisztráció órájában gőzünk sem volt arról, egy vagy két kategóriában induljak. Húztam az időt, de végül beneveztünk mindkettőre. Büszke vagyok, hogy a minden évben bajnok holland srácot magam mögött tudtam hagyni. A verseny előtti órákban már mindenki méregeti egymást, ám bíztam magamban annyira, hogy meg tudom csinálni.

Hogyan élted meg a sikert?

Nagyon örültem a sikernek, nagyon hálás vagyok az edzőmnek, Istvánnak, és a barátomnak, Gergőnek, akik mind-mind hozzásegítettek a győzelmeimhez. A színpadra lépést mindig nagyon szeretem, az első (Men’s Phisique Masters 35+) győzelem után kitörő öröm járt át, így eggyel pozitívabb gondolatokkal indultam neki a második körnek, amit szintén sikerült megnyernem (Men’s Phisique short).

 

Mik a jövőbeli tervek?

Hamarosan elkezdünk készülni a következő versenyre, most még lightos ez az 1-2 hét, de hamarosan beindul a szezon ismét, június végétől kezdünk felmenni fokozatosan az edzések intenzitásában. A nyári hónapok már a beélesítésről szólnak, mind az ételek, mind az edzésterv tekintetében, ősztől pedig teljes diéta és kőkemény edzések. Nincs most sem konkrét cél, bízom a legjobbakban.

Ha TE is szeretnél találkozni Balázzsal, nálunk, a Király Fitnessben láthatod a nagy testépítőt, sok sikert Balázs, mi nagyon büszkék vagyunk rád!

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás

KOSARAD
  • A KOSARAD ÜRES, VÁLASSZ TERMÉKEKET.